Οι 5 πιο επικίνδυνες δίαιτες – μην τις δοκιμάσετε!

Συνεχώς ακούμε για νέες, θαυματουργές δίαιτες οι οποίες μας υπόσχονται ότι θα χάσουμε πολλά κιλά σε χρόνο μηδέν.

Ο Βρετανικός Σύλλογος Διαιτολόγιας καταδικάζει τέτοιου είδους δίαιτες και μάλιστα δημοσίευσε μια λίστα με τις πέντε πιο επικίνδυνες από αυτές.

1. Η δίαιτα της… αναπνοής (The Breatharian Diet): Όσοι την ακολουθούν υποστηρίζουν ότι δε χρειάζεται να φάνε ή να πιουν τίποτα, καθώς διατηρούνται από τον αέρα και το φως του ήλιου.

2. Η δίαιτα της βιοτυποποίησης (The Biotyping Diet): Περιλαμβάνει την επιλογή συγκεκριμένων τροφών με στόχο να μεταβληθεί η ισορροπία των ορμονών στον οργανισμό.

3. Η δίαιτα χωρίς γλουτένη (The Gluten Free Diet): Απαγορεύει ρητά την κατανάλωση γλουτένης. Δεν επιτρέπεται δηλαδή η κατανάλωση σίτου, κριθαριού, βρώμης και κάθε είδους δημητριακών.

4. Η δίαιτα της «αλκορεξίας» (The Alcorexia Diet): Τα άτομα που την ακολουθούν τρώνε ελάχιστα ώστε να γλιτώσουν θερμίδες, τις οποίες αργότερα καταναλώνουν με τη μορφή αλκοόλ.

5. Η δίαιτα Dukan (The Dukan Diet): Πρόκειται για δίαιτα με πολλές πρωτεΐνες και λίγους υδατάνθρακες, η οποία φημολογείται πως βοηθά στη γρήγορη απώλεια βάρους.
Πηγή: onmed.gr

Σχολίασε το!!!

comments

X

Pin It on Pinterest

X